Joutsen vai lautta - vaakunavaalin toinen kierros

Vaakuna finalistit

Lauttasaari-Seuran järjestämässä Lauttasaaren vaakunavaalissa yksikään neljästä ehdotuksesta ei saanut yli puolta äänistä ensimmäisellä kierroksella. Näin ollen käydään toinen äänestyskierros kahden eniten ääniä saaneen vaakunaehdotuksen välillä. Ensimmäisellä kierroksella annettiin kaikkiaan 467 ääntä. Finaalikierrokselle selvisivät ehdotukset D ja B.

Ensimmäisen kierroksen ääniosuudet olivat:

D 45 %

B 27 %

A 19 %

C 9 %

Ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä saaneen vaakunaehdotuksen D kilven kuvaus heraladikko Reijo Helläkosken mukaan: "Kultakilvellä sininen lakeen ulottuva kolmivuori, jossa kultainen alapuoleltaan aaltokoroinen lautta."

Toiseksi nousseen ehdotuksen B kuvaus: "Sinisellä kilvellä lentävä hopeinen kultanokkainen joutsen. Hopeisestä tyviöstä nousee kultainen ruoriratas."

Näin äänestät

Äänestysaika on netissä päätty 5.7. Äänestyslipuke on tässä https://goo.gl/forms/HVJZioMagdgaIxUt2 .

Äänestää voi myös Lauttasaari-lehdessä olevalla lipukkeella postittamalla tai toimittamalla sen Lauttasaari-Seuran postilaatikkoon. Laatikko on piharakennuksen länsiseinällä. Osoite: Kauppaneuvoksentie 18, 00200 Helsinki. Kuoreen tunnus: 2. kierros.

Lauttasaari-Seura kirjelmöi apulaispormestarille

Myllykallion koulurakennusta

Lauttasaari-Seura esitti apulaispormestari Pia Pakariselle, että Lauttasaari-päiväkodin viivästymisen takia saarelle tulisi saada lisää parakkeja päiväkotitiloiksi ja että Myllykallion koululle tehdään väistötilojen varasuunnitelma sen varalle, että oireilu jatkuu kesän remonteista huolimatta. Seuran mielestä Helsingin tulisi myös tarkistaa yksityisen hoidon korvaamisperiaatteitaan, jotta yksityinen päivähoito saataisiin tasapuolisemmaksi julkiseen verrattuna.

Lue seuran päiväkoti- ja koulutyöryhmän valmistelema kirjelmä tästä Lauttasaari-Seuran_kannanotto_päiväkoti-_ja_koulutiloihin.pdf

HSL: Maksut nousevat, vyöhykkeet muuttuvat

Uudet vyöhykkeet HSL

 

Uudessa mallissa Helsingin seutu on jaettu neljään vyöhykkeeseen, jotka piirtyvät noin 10 kilometrin levyisiksi kaariksi Helsingin keskustan ympärille. Lauttasaaresta keskustaan maksava joutuu ostamaan A-B vyöhykkeiden lipun. Sen kertamaksun hinnaksi on suunniteltu 2,8 euroa. Nykyinen hinta on 2,2 euroa.

Lue lisää tästä:

https://www.hsl.fi/uutiset/2018/hsl-uudistaa-liput-ja-vyohykkeet-vuoden-2019-alussa-15345

 

Suuri vaakunavaali – näin äänestät

vaakunat3

Lauttasaari-Seuran hallitus tarttui sille ehdotettuun ideaan Lauttasaaren omasta vaakunasta, jotta saari saisi tunnuksen. Nyt saarelaiset voivat äänestää neljästä vaakunaehdokkaasta suosikkiaan. Ne esitellään tänään Lauttasaari-lehdessä.

Vaakunalla halutaan kertoa Lauttasaaren ainutlaatuisuudesta ja ominaispiirteistä sekä lisätä saarelaisten yhteenkuuluvuutta. "Miksei kaupunginosallakin voisi olla omaleimaista paikallista identiteettiä vahvistavaa vaakunaa, sillä onhan kaupungilla ja valtiollakin sellaiset", vaakunaidean esittänyt Juha Beurling toteaa.

"Vaakunalla voimme ilmaista olevamme ylpeitä asuinalueestamme ja että haluamme pitää huolta siitä", sanoo Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Katri Penttinen.

Lauttasaari-Seura pyysi vaakunaehdotuksia tunnetulta heraldiselta taiteilijalta Reijo Helläkoskelta. Ehdotuksia symboleiksi pyydettiin useilta henkilöiltä. Esiraatina oli seuran hallitus.

Joutsen ja tiira (oheiset ehdotukset A,B ja C) kuvaavat Lauttasaaren runsasta merilinnustoa. Ruori (A, B) kuvastaa saaren lukuisia veneitä ja lautta (D) saarelle nimen antanutta lauttaa. Kolmivuori (D). kuvaa saaren kolmea osa-aluetta Kotkavuorta, Vattuniemeä ja Myllykalliota. Aallot ja meri (A, B, C, D) kuvastavat saaren keskeisintä elementtiä.

Vaakuna rekisteröidään Suomen Heraldisen seuran vaakunarekisteriin. Sen käyttöoikeuden haltijaksi tulee Lauttasaari-Seura, joka voi tehdä vaakunasta myyntiin vaikkapa pinssejä, isännänviirejä, pöytäviirejä tai lippuja. Myös julkisessa tilassa kuten Lauttasaaren sillalla vaakuna voisi toivottaa asukkaat ja vierailijat tervetulleiksi.

Näin äänestät

Vaakunan valitaan saarelaisten äänestyksen perusteella kuvissa olevista vaihtoehdoista A-D. Äänestää voi joko alla olevasta linkistä tai Lauttasaari-lehdessä olevalla lipukkeella. Ensimmäisen kierroksen äänestysaika päättyy 14.6.2018 klo 16.

Jos ensimmäisellä äänestyskierroksella mikään ehdotus ei saa yli puolta äänistä, järjestetään toinen äänestys kahden eniten ääniä saaneen ehdotuksen kesken. Se on tarvittaessa 21.- 30.6. Finalistit julkaistaan Lauttasaari-lehden 21.6. ilmestyvässä numerossa. Saarelaisten valitsema vaakuna julkistetaan Lauttasaari-päivän katujuhlassa 1.9.

Äänestää voit tästä linkistä https://goo.gl/forms/NgtCNDd560qy5ESa2 Nettiäänestys vaatii kirjautumisen.

Kurkista kartanoon ja Punaiseen Huvilaan!

Koneen säätiö järjestää Kurkista kartanoon -tapahtuman 8. kesäkuuta, jolloin pääsee myös tutustumaan Punaiseen Huvilaan ja Lauttasaari-Seuran tiloihin. Lauttasaari-Seuran hallituksen väkeä on tavattavissa klo 15-19 ja Lauttasaari-lehden päätoimittaja ja toimittaja ovat tavattavissa klo 15-17. Tervetuloa juttelemaan!

Lauttasaari-Seura päivystää yläkerran toimistonsa lisäksi esteettömässä alakerran yhteisötilassa, jossa esitetään nonstoppina Lauttasaaren Säätiön tuottamaa, 60-luvulla koostettua sympaattista elokuvaa Lauttasaaren muuttumisesta huvilasaaresta kaupunginosaksi.

Katujuhla taas Tallbergin puistotiellä

 

Katujuhlat tunnus 08052018 vaaka

Viime vuoden Lauttasaari-päivien katujuhla oli menestys. Niinpä ne pidetään tänäkin vuonna syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Tallbergin puistotiellä, josta se levittäytyy Shellin puistoon asti. Myös tänä vuonna Muumit viihdyttävät lapsia ja lapsenmielisiä, Vicky Rostikin tulee rokkaamaan lavalle ja katu-ruokaa on tarjolla enemmän kuin viime vuonna. Koko ohjelma julkistetaan pian. Myös ständit ja kirpputoripaikat tulevat piakkoin myyntiin. Lisätietoja esittelypaikoista saat jo nyt osoitteesta info @ lauttasaari.fi. Pistä 1.9. jo kalenteriin!

Saaren sotahistoria kiinnosti

Historia

 

Saaren sotahistoria kiinnosti. Lauttasaari-Seuran järjestämällä sotahistoriakierroksella oli lauantaina 6. toukokuuta miltei kahden komppanian verran yleisöä. Oppaina toimivat Lauttasaari-Seuran historiatyöryhmän Ville Elomaa, Kari Kemppinen ja Antti Matilainen.

Lauttasaaren rantatalkoot 19.5.18

 

Larun rantatalkoot lauantaina 19.5. klo 10-13
Koko saari liikkeelle ja osallistumaan saaren siivoustalkoisiin! Talkoopisteistä saa ohjeita ja välineitä siivoukseen. Siivouksen jälkeen yhden maissa on talkooväelle Kasinonrannassa tarjolla talkooeväitä ja lapsille ohjelmaa. Seuraa ilmoittelua Lauttasaari-lehdessä ja Facebookissa.

 

Sotahistoriallinen kävelykierros sunnuntaina 6.5.


Lauttasaari-Seuran historiatyöryhmä järjestää opastetun kävelykierroksen, jolla tutustutaan Lauttasaaren sotahistoriaan Krimin sodasta toiseen maailmansotaan. Parituntinen kierros tehdään Veijarivuoren- ja Särkiniemen puistomaisemissa ja kierroksen aikana poiketaan myös Särkiniemen ruutikellarissa. Kierros alkaa kääntöpaikalta Purjeentekijänkujan eteläpäästä klo 13.00. Oppaina toimivat Ville Elomaa, Kari Kemppinen ja Antti Matilainen. Ei ennakkoilmoittautumista.

Adressi terveiden koulutilojen puolesta

Myllykallion koulun ympärillä kuohuu. Vuonna 2015 tehdyissä tutkimuksissa löytyi viidestä luokkahuoneesta asumisterveysohjeen raja-arvot ylittävä pitoisuus mikrobeja. Kolmesta luokasta löytyi lisäksi sädesientä. Kohteet korjattiin, mutta sekä oppilaat että opettajat oireilevat edelleen.

Nyt useat lauttasaarelaiset toimijat, kuten koulun vanhempainyhdistys ja Lauttasaari-Seura ovat lähettäneet vaateen Helsingin kaupungille Myllykallion koulun sisäilmaongelmien korjaamiseksi. Sen lisäksi 21 koulun opettajaa on allekirjoittanut kirjelmän kaupungille, jossa toivotaan sen ottavan ongelman vakavasti ja tiedustellaan suunniteltuja ratkaisuja. 

 

Turvallisten koulutilojen puolesta on perustettu adressi. Käy allekirjoittamassa se täällä.

Alakategoriat