Seuran hallitus

Lauttasaari-Seuran hallitus vuonna 2017

Katri Penttinen  Nina Lukkari
Puheenjohtaja 
Katri Penttinen
puh. 050 591 6010
katri.penttinen(at)kolumbus.fi

Toimin Lauttasaari-Seuran puheenjohtajana. Olen asunut Lauttasaaressa vuodesta 1992 lähtien. Jäin keväällä 2013 eläkkeelle, työssäni olin Ympäristöyritysten liiton toimitusjohtaja. Harrastan liikuntaa ja kesämökkiä. Saari on perheeni kotipaikka. Se tarjoaa riittävän ison, mutta toisaalta kompaktin ympäristön. Nautin erityisesti saaren luonnonrannoista, merestä ja puistoista. Minua pyydettiin hallituksen jäseneksi ja vuoden päästä minua pyydettiin asettumaan ehdolle puheenjohtajaksi. Nyt on kolmas vuoteni. Haluan vaikuttaa erityisesti kaavoitukseen siten, että saaren omaleimaisuus ja vehreys säilyvät. Jotta saari on jatkossakin elinvoimainen, täällä tulee olla riittävästi myös palveluja. Erityisen tärkeitä ovat riittävät päivähoito- ja koulupaikat. Niissä olemme onneksi saaneet myönteisiä päätöksiä. Töitä riittää edelleen muun muassa sote-uudistuksen ja liikuntatilojen suhteen. Puheenjohtajana haluan pitää huolta myös siitä, että seura on aktiivinen tiedottamisessa.

Varapuheenjohtaja
Nina Lukkari
puh. 0400 485 695
nina.lukkari(at)gmail.com
 
Aloitan juuri toista kauttani Lauttasaari-Seuran hallituksessa sekä Seuran varapuheenjohtajana. Lisäksi toimin Seuran viestintäryhmän vetäjänä, homma johon aivan alun perin lähdin mukaan. Halusin mukaan tukemaan toimijaa, jonka kautta olisi mahdollista vaikuttaa sekä olla mukana rakentamassa elävää kaupunginosaa. Olen perheineni asunut saarella kohta jo kuusi vuotta ja sinä aikana olen mielenkiinnolla seurannut, kuinka Seura on onnistunut muuttumaan eläväksi ja entistä näkyvämmäksi toimijaksi. Erityisesti kuluva vuosi on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia, jotka kaikki ovat osaltaan auttamassa meitä rakentamaan yhteisöllisempää Lauttasaarta.
 
 
 
Varsinaiset jäsenet
 Katariina Aaltonen  Marjukka Andersson

Katariina Aaltonen

Olen parikymppinen lauttasaarelainen. Saarella olen pelannut monta vuotta korista ToPoLassa, harrastanut karatea Lauttasaaren liikuntakeskuksessa, ja harrastan vieläkin partiota Lauttasaaren Luotsitytöissä. Lauttasaaressa hienoa on luonto ja meri kaupunginosan silti ollessa pyöräilymatkan päässä keskustasta. Lähdin Lauttasaari-Seuran hallitukseen, koska minua kiinnostaa kotiseutuyhdistyksen rooli yhteiskunnallisena vaikuttajana. Tämä on kolmas vuosi, kun olen hallituksen jäsen. Tämän lisäksi olen seurakuntaneuvostossa.

 

 

Marjukka Andersson

Olen musiikkineuvos, saaren pääkanttori jo yli 30 vuotta. Tulin saarelle perheeni kanssa vuonna -85 ja asetuimme asumaan kirkon viereen. Työ ja harrastus kulkevat limittäin: musiikki. Sen lisäksi liikunta vaihtelevalla volyymillä. Intohimonani on lukeminen. Saari on kotipaikkani. Saaren luonto on fantastinen! Liityin seuran jäseneksi pian tänne muutettuamme, koska minusta oli tärkeää tukea jäsenyydelläni oman asuinpaikan asioita hoitavaa järjestöä. Nyt olen kolmatta kautta hallituksen jäsen. Lauttasaari on hieno asuinalue. Tänne tarvitaan keskeiset lähipalvelut, kaupat ja terveyspalvelut, erityisesti vanhuksille ja lapsiperheille. Saaren omaleimaista luontoa ja ulkoilumahdollisuuksia tulee myös suojella.

 

 Ari Kajander Tomi Kallio 

Ari Kajander
puh. 0400 815 398
ari.kajander(at)kolumbus.fi

Olen yrittäjä ja asunut Lauttasaaressa vuodesta 1978. Tunnen itseni pikkuhiljaa saarelaiseksi. Kaksi lastani perheineen asuvat myös saarella. Harrastan laulua ja musisointia, Lionsia, mökkeilyä ja sauvakävelyä. Lauttasaari on hieno asuinpaikka, josta meidän kaikkien tulee omalta osaltamme huolehtia. Lauttasaari-Seuran hallituksessa olen toiminut 5 vuotta. Olen mukana työryhmissä, jotka suunnittelevat Lauttasaari-päiviä sekä Suomi100 juhlallisuuksia. Lauttasaaressa minulle tärkeitä asioita ovat katujen, kävelyteiden ja viheralueiden kunnossapito, saaren valaistus ja turvallisuus. Pidetään yhdessä huolta kauniista asuinalueestamme.

 

Tomi Kallio

Olen 32 vuotias, naimisissa ja kohta kaksi vuotta täyttävän pojan isä. Töissä olen IT:n ja valistavan teollisuuden parissa. Harrasta kuntosalillakäymistä, epäsäännöllistä lenkkeilyä sekä erikoisempia oluita. Larussa olen asustellut vuodesta 2009 ja saaresta on vuosien saatossa tullut minulle ja perheelleni läheinen koti. Tällä arvostan erityisesti yhteisöllisyyttä sekä palveluiden läheisyyttä. Luonto ja kaupunki ovat Lauttasaaressa mielestäni hyvässä balanssissa. Päätin lähteä toimintaan mukaan ihan puhtaasta kiinnostuksesta kotialueen kehittämiseen enkä ole aiemmin ollut tällaisessa toiminnassa mukana.

 

 

 Heidi Klavus Niklas Koskimies 

Heidi Klavus
heidi.klavus@gmail.com

 

Olen kolmannen polven lauttasaarelainen. Isoäitini muutti saarelle 1930-luvun alkupuolella ja siitä lähtien on joku suvustamme täällä asunut, minä kolmisen vuotta. Harrastan lukemisen ja kokkauksen lisäksi liikuntaa, mieluiten ulkona. Heti saarelle muutettuani kiinnitin huomiota aktiiviseen ja aikaansaavaan Lauttasaari-Seuraan ja päätin liittyä jäseneksi. Halusin myös osallistua seuran toimintaan ja ilokseni pääsin mukaan hallitustyöskentelyyn. Työelämässä olen toiminut pitkään toimistotekniikan alalla myynti-, markkinointi- ja koulutustehtävissä sekä kirja-alalta on kokoemusta kertynyt niin kustantamon kuin kirjakaupan puolelta yhteensä yli 15 vuotta. Mieluisimpiin työtehtäviin on kuulunut erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien toteutus sekä koordinointi. Olikin luontevaa, että roolini seuran hallituksessa liittyy vahvasti saaren tapahtumiin. Tänä Suomen 100-vuotisjuhlavuonna järjestetään perinteisten tapahtumien lisäksi paljon upeita Suomi 100 - tapahtumia teemalla Lauttasaari juhlii – Drumsö firar.

Tervetuloa mukaan! Välkommen med!

Niklas Koskimies
puh. 050 563 6467
niklas@koskimies.info

 
Olen lauttasaarelainen yrittäjä ja asukkaana jo kahdettatoista vuotta. Olen ensimmäistä vuottani Lauttasaari-Seuran hallituksessa halusta tehdä töitä yhteisen paremman saaren eteen. Oma näkökulmani toimintaan on yrittäjän ja lapsiperheen isän. Tutuksi ovat tulleet toimitilat ja lounasravintolat, postit ja pankit, viime aikoina leikkipuistot ja päiväkodit, purjehtijana myös satamat, ulkoilijana hyvin hoidetut polut. Lauttasaaressa on kotini ja kymmeniä ystäviäni, joista suurin osa pienten lasten perheitä iloineen ja suruineen. Olen myös Lauttasaaren yrittäjien hallituksessa rohkaisemassa yrittäjiä kehittämään tai käynnistämään toimintaansa juuri Lauttasaaressa.

 

 

 

 

 Jukka Tulkki  
Jukka Tulkki
jukka.tulkki@welho.com


Olen joitakin vuosia sitten eläkkeelle jäänyt arkkitehti. Saari tuli tutuksi jo vuonna 1962 liittyessäni Lauttasaaren Ilmailukerhoon. Asumaan saarelle muutin naimisiin mennessäni keskustasta, Viiskulmasta, kymmenen vuotta myöhemmin. Harrastuksia on muotokuva- ja maisemamaalauksesta tähtitieteeseen, havainnoinnista sen matemaattiseen puoleen. Saari on muuttunut vuosi vuodelta minulle läheisemmäksi, sen flora ja fauna ovat poikkeuksellisia kaupungissa. Liityin Lauttasaari-Seuraan muutama vuosi sitten. Kiinnostuin kaavaryhmän työstä ja toiminnasta. Se muodostui nopeasti yhä mielenkiintoisemmaksi, tulin myös valituksi Seuran hallitukseen. Asioita ja paljon niihin liittyviä tapaamisia on ollut virastoja ja valtuustoryhmiä myöten, vaikuttaminen on siis todella mahdollista. Ainutlaatuisen merellisen kaupunginosan kehittäminen, sen palvelut ja erityisesti saaren yhteisöllisyys ovat minulle tärkeitä.

 

                                                                                                                      
Varajäsenet
 Kari Jantti  Niina Oksanen

Kari Jäntti

Olen asunut saarella kuluvana vuonna yli 30 vuotta pientä Ruoholahden välihyppäystä lukuun ottamatta. Aiemmin veneilin paljonkin ja kimppapurkkarikin oli jossain vaiheessa Sindbadin laiturissa. Nykyään nautin tuulesta moottoripyöräillen. Innostuin seuran toiminnasta syksyllä 2012, kun Jussi Pajunen pormestarin asukasillassa kertoi kaupungin haluavan asukaspalautteen nimenomaan asukasyhdistysten ja paikallisseurojen kautta. Siihen olen tähän päivään asti uskonut, vaikka joskus onkin tuntunut, että virkamiehet eivät edelleenkään huomioi riittävästi paikallisten asukkaiden näkemyksiä. Tuosta illasta asti olen ollut mukana kaavaryhmän toiminnassa ja nyt kolmatta vuotta hallituksen varajäsenenä. On hienoa, että myös varajäsenet voivat osallistua jokaiseen kokoukseen ja voivat myös näin vaikuttaa seuran toimintaan. Taustastani johtuen olen myös ottanut kantaa kaupallisiin ja taloudellisiin kysymyksiin. Päätehtäväni on tietysti hallituksen jäsenten tuuraaminen. Viime aikoina seuran toiminta on aktivoitunut monella saralla ja vapaaehtoista väkeä tarvitaan vieläkin lisää.

Niina Oksanen

Olen nelikymppinen lauttasaarelainen, jonka perheeseen kuuluu aviomieheni lisäksi ekaluokkalainen sekä 5-vuotias päiväkotilainen. Olen töissä OP ryhmässä ja koulutukseltani olen VTM eMBA. Muutin Turusta Helsinkiin valmistuttuani, työn perässä, vuonna 2012. Siitä asti olen asunut ja viihtynyt Lauttasaaressa. Kotiseutu ja lähiympäristö ovat minulle tärkeitä asioita. Saari tuli minulle erityisen tutuksi ja tärkeäksi lasten syntymän myötä ollessani pitkään kotona. Lauttasaaren palveluiden säilyttäminen, turvallisen elinympäristön varmistaminen ja harrastusmahdollisuuksien tarjoaminen omalla saarella jatkossakin, on minulle tärkeää. Tulin tänä vuonna seuran hallitukseen varajäseneksi. Olen myös Lauttasaaren MLL:n hallituksessa ja Myllykallion koulun vanhempainyhdistyksessä. Uskon vahvasti vapaaehtoistyön voimaan, ja siihen, että me voimme yhdessä rakentaa saarestamme juuri sellaisen yhteisön kuin haluamme. Mielestäni on erittäin tärkeää, että Lauttasaari-Seuran hallituksessa on erilaisella osaamistaustalla olevia, eri asioista kiinnostuneita ja eri ikäisiä, aktiivisia vaikuttajia.