Tutustu kaupunkiluonnon saloihin

PojatPontotKuva: Juha Laaksonen 

 

Talviluonnon päivänä 4.2.2017 koko perheen tapahtumassa voi tutustua kaupunkiluontoon ja rakentaa linnunpönttöjä. Tarjolla on mielenkiintoisia esitelmiä erityisesti Lauttasaaren linnuista ja kasveista, tarinaa Helsingin edustan sotilassaarien luontoarvoista ja tavata luontoasiantuntijoita ja -kirjailijoita. Tapahtuma on Lauttasaaren yhteiskoululla, osoite Isokaari 19. 

Pönttömestari Urpo Koponen opastaa linnunpönttöjen rakentamisessa ja kertoo erilaisista linnunpöntöistä koulun pihalla klo 12.00 lähtien. Tavoitteena on päivän mittaan rakentaa 100 pönttöä osana YLEn Miljoona linnunpönttöä -kampanjaa. Rakentamansa pöntön voi ripustaa koulun lähimetsiin tai viedä omaan pihaansa tai kesämökilleen. Ne ovat erinomainen ensiapu kolopesijöiden koko ajan pahenevaan asuntopulaan. 

Koulun aulassa on mahdollista keskustella luontoasiantuntijoiden kanssa luontomme tilasta, kysellä vinkkejä lintu- ja luontoharrastamisesta ja neuvoja lähiluontoreiteistä. Toimintaansa esittelevät mm. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, joka kertoo mahdollisuuksista toimia lähiluonnon hyväksi sekä Luonnonsuojeluliiton Suomi 100 luontohelmeä Uudenmaan kohteista, Tringa ja Foto Fennika. 

Ohjelma auditoriossa 

Klo 13.00 Tervetuloa

Klo 13.05 Suomen luonnon päivät 2017, biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaro SYKE

Klo 13.20 Miljoona pönttöä -kampanja ja Lauttasaaren linnut, toimittaja Juha Laaksonen YLE

Klo 13.40 Lauttasaarten puut ja pensaat, puutarhuri Mikko Lagerström

klo 14.00 Tauko 

Klo 14.20 Suomalainen luonto taiteessa, kuvataiteilija Minna Pyykkö 

Klo 14.40 Melkki ja muut Helsingin sotilassaaret luontokohteita, luontokirjailija Jarmo Nieminen 

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lauttasaari-Seura ja Suomen ympäristökeskus SYKE. Se on osa Lauttasaari juhlii - Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia ja Luonnon päivien juhlintaa. 

Seuraa tapahtumaa sosiaalisessa mediassa 

#luonnonpäivät

#Miljoonapönttöä

#suomi100

#Lauttasaari

#Lauttasaarijuhlii

#Helsinki