Sillan valvomosta saisi kahvilan

Valvomo

Vuonna 1969 rakennettu Lauttasaaren silta peruskorjataan vuonna 2019. Korjauksen yhteydessä sillan nosto-osa suljetaan pysyvästi eikä siltaa enää voi avata. Samalla sillan Lauttasaaren puoleisessa päässä sijaitseva valvomokoppi jäisi vaille mitään käyttöä. Ainakin Lauttasaari-Seura näkisi mielellään sillan valvomon ravintolana tai kahvilana, kunhan tilassa oleva tekniikka museoidaan esimerkiksi kapseloimalla.

Saaren kulttuurihistoriaa arvostavan ja tuntevan ravintoloitsijan käsissä valvomosta voisi muodostua elegantti ja eloisa portti Lauttasaareen. Ravintolakäytössäkin valvomon soisi muistuttavan saaren uljaasta merellisestä ominaisluonteesta. Kenties tilan yhteyteen voisi rakentaa kompaktin meriterassin. Ajatella muuten, jos ravintola avaisi samana vuonna, kun silta täyttää 50 vuotta. 

Tervetuloa laulamaan Kotisaari–laulua!

piano 1655558 640

Lauttasaari juhlii - Suomi100 - Drumsö firar -juhlavuoden teemakuukausi on lokakuussa lapset, nuoret ja koulutus. Sen kunniaksi Myllykallion koulun juhlasalissa järjestetään 25. lokakuuta klo 11.30-12 yhteislaulutilaisuus, jossa on mahdollisuus harjoitella yhdessä koulun kuoron kanssa Kotisaari-laulua. Paikalla on laulun säveltäjä, lauttasaarelainen Esko Larkas. Koulun kuoro sekä musiikinopettajat Asta Viinikangas ja Hanna-Kaisa Rautio laulattavat. Kappaleen voi kuunnella täältä ja tunnelmoida sitä jo etukäteen. 

Ehdota vuoden 2017 lauttasaarelaista

hands 565603
 
Nyt on jälleen aika miettiä, kuka olisi hyvä vuoden lauttasaarelaiseksi.
Vuoden lauttasaarelaiseksi valitaan henkilö, joka aktiivisella toiminnallaan on vaikuttanut positiivisesti Lauttasaaren ja lauttasaarelaisten elämään. Haemme ihmistä, joka toiminnallaan on lisännyt yhteisöllisyyttä saarella, toiminut epäkohtien poistamiseksi tai muutoin edistänyt viihtyisyyttä ja hyvinvointia saarellamme. Valittavan tulee ensisijaisesti asua saarella, mutta se ei ole ehdoton vaatimus.
Saarelaisia pyydetään ehdottamaan sopivaksi katsomiaan henkilöitä. Ehdotuksessa tulee olla vakuuttava perustelu ja kuvaus siitä, miten kyseinen henkilö on toiminut. Valinnan tekee Lauttasaari-Seuran hallitus. Valintaperusteena ei ole ehdokkaan saama kannatusten määrä. Valittu henkilö ei voi olla Seuran työntekijä eikä sen hallituksen tai työryhmien jäsen.
Vuoden lauttasaarelainen julkistetaan Lauttasaaren Itsenäisyyspäivän tilaisuudessa 6.12.2017. Hakemukset tulee lähettää keskiviikkoon 25.10. klo 16 mennessä sähköpostitse osoitteeseen seura @ lauttasaari.fi tai postitse osoitteeseen Pohjoiskaari 9 B, 00200 Helsinki.

Lauttasaaren kaavaillassa paljon uutta tietoa ja aikatauluja

 

Vattuniemi käyttötark kuva

Lauttasaaren kaavaillassa ilmeni, että Vattuniemenkuja 4:n nykyinen rakennus puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi rakennus koulua ja päiväkotia varten. Kohteen kaava muutetaan yleisten rakennusten kortteliksi 590 oppilaan koululle ja 210 hoitopaikan päiväkodille. Asemakaavan muutos pyritään käsittelemään siten, että rakennustyöt aloitettaisiin jo kesällä 2018. Valmista pitäisi olla 2019-2020 vuoden vaihteessa. Nykyisen rakennuksen purkulupa on jo vetämässä.
 
Vattuniemeen laaditaan yhtenäiset suunnitteluperiaatteet, koska alueen useat kiinteistöt ovat tehneet käyttötarkoituksen muutoshakemuksen ja vireillä on useita rakennusten korotushankkeita. Hankkeiden osoitteet löytyvät liitteenä olevasta aineistosta.
 
Suunnitteluperiaatteista järjestetään ideointityöpaja asukkaille ja muille osallisille 11.10.2017. Periaatteet on tarkoitus tuoda kaupunkiympäristölautakuntaan maaliskuussa 2018. Periaatteissa käsitellään kaikki Vattuniemen kehittämisen ja tulevan asemakaavoituksen peruslinjaukset.

Katajaharjun ja Lauttasaaren lounaisosan rakennuskieltoa jatkettiin elokuussa kahdella vuodella. Lautakunta edellytti, että kahden vuoden kuluessa alueelle laaditaan yhtenäiset periaatteet rakennusten korottamiselle ja täydennysrakentamiselle ja arvokkaiden kohteiden suojelulle. Alueelle tehdään uusi asemakaava ja sen ehdotus on tarkoitus tulla käsittelyyn vv. 2020 – 2021.
 
Koivusaaren asemakaava ehdotus on tarkoitus valmistua joulukuussa 2018 ja tarkistettu asemakaava elokuussa 2019.
 
Yleiskaavan toteuttamissuunnitelmaan ei ole tämän hetken tiedon mukaan tulossa Länsiväylän bulevardisointi.
 
Kaavaillan järjestivät Lauttasaari-Seura ja Helsingin kaupunkiympäristötoimiala. Tilaisuudessa apulaispormestari Anni Sinnemäki kertoi valtuustostrategiasta.  Paikalla oli kuusi virkamiestä asemakaavoituksesta ja yksi tilapalveluista. Koivusaari-Lauttasaari tiimipäällikkö Mikko Reinikaisen pitämä esitys löytyy tästä: LAUTTASAARI-Seuran_tilaisuus_14.9.2017.pdf

Tuorein tieto kaavoituksesta

Täpät2

Tule Lauttasaaren kaavoitusiltaan kuulemaan tuoreimmat kaavoitusta koskevat uutiset torstaina 14.9.2017 klo 18 - 20 Lauttasaaren yhteiskoulun Julius-salissa, osoite Isokaari 19.

Tilaisuudessa apulaispormestari Anni Sinnemäki ja Lauttasaaren ja Koivusaaren kaavoituksesta vastaavat virkamiehet kertovat tilanteesta ja vastaavat kysymyksiin

  • miten etenevät Koivusaaren ja Lohiapajalahden asemakaavat
  • miten yleiskaava muuttaa Lauttasaarta
  • mikä on Länsiväylän tilanne ja muuttaako mahdollinen keskustatunneli suunnitelmia
  • miten uuden alakoulun ja päiväkotien rakentaminen etenee
  • minne on tulossa uusia rakennuskohteita.

Tilaisuuden järjestävät Helsingin kaupunkiympäristön toimiala ja Lauttasaari-Seura.

Lauttasaari-Seura keräsi tietoa saarelaisten lempipaikoista. Kuvan kartassa katujuhlassa 2.9.2017 tehdyt merkinnät. 

Katujuhla oli menestys

IMG 4340

 

Lauttasaari-päivän katujuhla kokosi Tallbergin Puistotielle päivän aikana vähintään 5000 kävijää.

Lauttasaari juhlii - kirjallisuusilta 30.8.

Kirjailijatilaisuus kuva

Lauttasaari juhli - Drumsö firar Suomi 100- hankkeen elokuun teema on kirjallisuus. Elokuun 30. päivä Lauttasaaren kirjastossa  saaren oman kirjailijat kertovat kirjoistaan. Kuulemme, onko asuinympäristö antanut innoitusta kirjoihin ja miten he kokevat elämänsä saarella. Haastattelijana Hilkka Kotkamaa. Myös yleisö saa esittää kysymyksiä.

Mukaan ovat lupautuneet jo kirjailijat Benita Ahlnäs, Michel Ekman, Laura Honkasalo, Janne Kuusi, Pirkko Lindberg, Elina Mead, Outi Pakkanen ja pari muutakin. Siis aikamoinen kattaus maamme eturivin kirjailijoita.

Tervetuloa Lauttasaaren kirjastoon keskiviikkona 30. elokuuta kello 18.

Lauttasaaren katujuhlan ohjelma on julkistettu

Katujuh

Katujuhlassa on tarjolla ohjelmaa ja tekemista koko päiväksi, löydä tästä sinua kiinnostavat asia. Päälavalla esiintyvät mm. Muumit ja heitä pääsee halailemaan. Illalla on musiikkia moneen makuun ja alueella voi tanssahdellakin. Päivällä klo 12 - 16 tapahtuma-alueelle tulee yli 40 lauttasaarelaista yhteisöä ja yritystä esittäytymään ja hekin järjestävät erilaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Katuruokaa on tarjolla koko päivän, illan musiikista voi nauttia myös omien eväiden kera.

Ohjelma päälavalla

12.00  Tapahtuman avaus Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Katri Penttinen

           kaupungin tervehdys pormestari Jan Vapaavuori

12.15  Lauttasaaren Musiikkiopiston oppilaat esiintyvät

12.45  Benny Törnroos ja Muumit

13.30  Koneen Säätiön yliasiamies Anna Talasniemi  ja Naapurihmasto -hankkeen taiteilijat kertovat suunnitelmistaan

13.40  Lauttasaaren Laulajat

14.00  Larun Kymppi -juoksun lähtö Pajalahden venesatamasta

14.00  Voimistelu- ja urheiluseura Elise

14.10  Laulava Puutarhuri Mikko Lagerström & hanuristi

14.30  Jazz-Session Band

14.50  Larun Kympin palkintojen jako

15.00  Stadin juhlaorkka

16.00  DJ viihdyttää

17.00  Apulaispormestari Nasima Razmyarin tervehdys

17.10  Lauttasaaren orkesteri

17.30  Viktor Klimenko & Benjamin Roth

17.50  Kisa-Siskojen taukojumppa

18.00  Laramie -yhtye tanssittaa

18.40  Jazz-Session Band

19.00  Johanna Försti & Laramie

Lavaohjelman juontajat Taru Valkeapää, Marianne Heikkilä, Ari Kajander

 

Ohjelmaa tapahtuma-alueella klo 12-16

Yritysten ja yhdistysten toiminnan esittelyä

Poniratsastusta (Ruoholahden kauppakeskus)

Toimintarata lapsille (Lastenliitto)

Lätkän lämäyspiste (Kiekko-Tiikerit)

Käsipallon heittoa (Dicken)

Keppihevosrata (Lauttasaaren Yrittäjät) Muistakaa ottaa omat kepparit mukaan!

Kuvataidetyöpaja (Lauttasaaren MLL)

Kirpputori

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tulosta ohjelma tästä Katujuhlat_17_ohjelma_FINAL.pdf . Tapahtuma-alueen kartan saat tästä Katujuhlat_Tallbergin_puistotie_tapahtuma-alue.pdf

 

Lauttasaari-Seura ry

Lauttasaari juhlii -  Drumsö firar                                                                                                                                                                                                                                                           

Lauttasaari-päivät lähestyy!

Tallbergin puistotie

 

Enää kuukausi Lauttasaari-päiviin!

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Lauttasaari-päivien pääjuhla siirtyy Kasinonrannasta Tallbergin puistotielle. Lauantaina 2.9. katujuhla valtaa puistotien liikenneympyrästä Haahkatien risteykseen, ja luvassa on paljon ohjelmaa koko perheelle.

Lauttasaari-päivien katujuhla on leppoisa kaupunginosatapahtuma, jossa on paljon ohjelmaa kaikenikäisille: saarelaisten yritysten ja järjestöjen toiminnan esittelyä, kirpputori, poniratsastusta, Larun Suurin Piknik, street food -myyntiä ja Larun Kymppi -juoksu.

Monipuolisesta liveohjelmasta vastaavat tänä vuonna muun muassa Johanna Försti, Lauluolohuoneen jazzorkesteri, Benny Törnroos ja Muumit sekä Stadin Juhlaorkesteri.

Yksityishenkilöiden kirpputoripaikoille ei ennakkoilmoittautumista. Yritykset ja yhteisöt voivat tiedustella myynti- ja esittelypaikkoja seura @ lauttasaari.fi

Nähdään Lauttasaari-päivillä!

Varaa esittelypaikka Lauttasaari-päiville

6

Lauantaina 2. syyskuuta Tallbergin puistotie Haahkatiestä liikenneympyrään muuttuu katujuhla-alueeksi ja luvassa on paljon ohjelmaa koko perheelle. Katu täyttyy saarelaisista, joten yrityksillä ja yhdistyksillä on mainio tilaisuus tulla esittelemään toimintaansa.

Lauttasaari-päivien myynti-/esittelypaikkojen varaaminen yrityksille ja yhdistyksille alkaa elokuun alussa. Tervetuloa mukaan!

Katujuhlat Tallbergin puistotiellä on leppoisa kaupunginosatapahtuma, jossa on paljon ohjelmaa kaikenikäisille: saarelaisten yritysten ja järjestöjen toiminnan esittelyä, kirpputori, poniratsastusta, lasten toimintarata, street foodia ja Larun Kymppi. Ja tietysti monipuolista liveohjelmaa on luvassa koko päiväksi.

Yksityishenkilöiden kirpputoripaikoille ei ole ennakkoilmoittautumista.

Nähdään Lauttasaari-päivillä!

Alakategoriat