Tapahtumat
Time30.3. klo 18-19

Helsingin Suunnistajien kaupunkisuunnistustapahtuma

Kaupunkisuunnistusta.JPGTule kokeilemaan kaupunkisuunnistusta

Helsingin Suunnistajat järjestää Lauttasaaressa 30.3.2017 kaupunkisuunnistustapahtuman. Tapahtuma on avoin kaikille ulkoliikunnan ystäville.

Tapahtumakeskus on Pajalahden koululla (Tallbergin puistotie 12). Suunnistamaan pääsee koska tahansa klo 18-19 välisenä aikana. Karttamaksu on 10€, alle 19-vuotiaat 5€. Ja pikaopastus annetaan ilmaiseksi. Sähköisen leimasimen saat lainaksi 2 euron hintaan, mutta ilman sitäkin voi ihan mainiosti suunnistaa.

Valittavissa on kolme eri rataa: 3.5 km, 3 km ja 2.5 km. Näistä viimeksi mainittu on helpoin ja sopii ensikertalaisille. Huomaa, että matkat ovat mitatut linnuntietä, joten todellinen matka on ½ -1 km pitempi sen mukaan, mitä kautta kuljet rastilta toiselle. Rasteilla on punavalkeat rastiliput ja sähköiset rastileimasimet.

Kaupunkisuunnistus - viralliselta nimeltään sprinttisuunnistus on uusi suunnistuslaji. Vaikka se on kuulunut huippusuunnistajien ohjelmaan jo parikymmentä vuotta, niin vasta viime vuosina se on lyönyt itsensä läpi myös tavallisten suunnistajien keskuudessa.

Kaupunkisuunnistus tapahtuu rakennetuissa ympäristöissä ja puistoissa. Lauttasaari on tähän mitä oivallisin - rakennukset, niitä reunustavat aidat ja autokatokset sekä puistoalueet runsaine pensasistuksineen luovat labyrintin, jossa suunnistustaidot ovat koetuksella.