Tapahtumat
Time12.1.-8.2.

Näyttely: Elina Aho - Luonto minussa

Lauttasaari kutsu.jpgLauttasaaren kirkkokahvila

ELINA AHO - LUONTO MINUSSA

maalauksia ja piirustuksia

12.1.-8.2.2017

HUOM! Näyttely on auki pidempään kuin FB-tapahtuma! Aukioloajat: Lauttasaaren kirkkokahvila, Myllykallionrinne 1, sisäpiha, avoinna ma, ti, to, pe klo 10-17 ja ke 10-21

Taiteilijatapaaminen ja yhdessä keskustelua luontosuhteesta ke 1.2 klo 18-19.30

Taiteilija tavattavissa lisäksi perjantaina 20.1 ja 27.1 klo 15.30-17. Lämpimästi tervetuloa!

--

Näyttelyssä on esillä maalauksia ja piirustuksia luonnosta, maisemasta ja sen moniaistisesta havainnoinnista. Teoksista suurin osa on syntynyt luonnossa plein air-perinteen mukaisesti paikan päällä työskennellen, nopeaa vaikutelmaa ja tunnelmaa tavoitellen. Osa teoksista käsittelee havainnosta jäänyttä muisti- ja tunnejälkeä. Lisäksi olen ollut kiinnostunut erilaisista pinnoista ja kosketuksen havainnosta. Kaikki näyttelyn teokset ovat uusia syksyltä 2016.

Työskentelin kuluvan vuoden valtakunnallisessa ilmastonmuutoksen yliopistollisen opetuksen kehittämisprojektissa (www.ilmastonyt.fi) kuvataiteilijana. Työ ilmastonmuutoksen parissa sekä taiteilijatyöhuoneen muutto Lauttasaareen viime syksynä saivat luomaan uudenlaista suhdetta ympäröivään luontoon ja maisemaan. Vietin myös viime syksynä viikon taiteilijaresidenssissä Kilpisjärvellä, josta osa teoksia on esillä näyttelyssä. Lauttasaaressa työskennellessä niin ikään tärkeäksi on muotoutunut maisemaan uppoutumisen, sekä luonnon kanssa kuin yhtä olemisen meditatiiviset hetket.

Omassa työskentelyssäni pohdin paljon ruumiillisuuden roolia kuvantekemisessä ja havaitsemisessa. Minkälaisen kehollisen ja aistisen kokemuksen maisemassa oleminen synnyttää? Valon ja varjojen leikki, värien vaihtelu ja vuorovaikutus vuorokaudenaikojen sekä vuodenaikojen vaihtelun mukaan on noussut tärkeäksi. Elementeistä meri, horisontti, maa, ilma, tuoksut, erilaiset tunnut ja tunnelmat, sumu ja usva sekä heijastukset ovat olleet työskentelyssäni tärkeitä. Kilpisjärvellä piirtyi itselle esiin eri aistikanavien merkitys havainnossa. Havainnosta muotoutui kokonaisvaltainen, koko kehoa ja aisteja koskeva, sisältäen myös kehon liikkeen, tuulen tunnun iholla ja avaruudellisuuden. Piirtämisessä myös on kosketusaisti vahvasti läsnä niin materiaalisuuden puolesta, kuin piirtämistapahtumassa käden ja kehon liikkeen aistimisen sekä ympäristön aistimisen kautta. Teoksillani haluaisin myös rohkaista katsojia tuntemaan ja aistimaan luonnon eri elementtejä ja niiden muutoksia myös omassa kehossa, sekä mielessä.

Katso lisää Elinan työskentelystä: https://elinaaho.carbonmade.com.

Teokset on myynnissä. Näyttelyn tuotosta 15% lahjoitetaan lyhentämättömänä kirkon hyväntekeväisyystoimintaan. Hintatiedustelut ja töiden varaukset Elinalta: aho.elina@gmail.com

--

Elina (s. 1981) on taiteen maisteri (2012, The Glasgow School of Arts, Skotlanti) ja psykologian maisteri (2006, Helsingin yliopisto), sekä valmistunut Taideyliopiston jatkokoulutuksesta Taiteelliset interventiot työelämään (2015). Elina on pitänyt 15 yksityisnäyttelyä ja osallistunut 35 yhteisnäyttelyyn Suomessa ja ulkomailla. Elina opettaa kehittämäänsä elävänmallinpiirustukseen pohjaavaa Ruumiinkuvia-täydennyskoulutuskurssia Kriittisessä korkeakoulussa ja Teatterikorkeakoulussa. Muita referenssejä ovat mm. Kivelän sairaala, Helsingin yliopisto ja SITRA (Ilmasto.nyt-hanke 2015-2016), Sibelius-Akatemia, Taidekoulu Maa, Otavan Opiston Osuuskunta, GE Health Innovation Village, Helsingin kaupunginkanslia (HelCre-hankkeen nuori taiteilija 2014-2015 ja Helsingin kaupunginmuseo (Kehollinen kaupunki-yhteisötaideprojekti 2015). Elina työskentelee kuvataiteen, aikuistaidepedagogiikan, yhteistötaiteen ja organisaatioiden taidelähtöisen kehittämisen parissa.