Tapahtumat
Time9.4. klo 15-16

Yhteinen maailma - monikulttuurinen konsertti

Yhteinen maailmamme_orkesteri.jpgKonsertti koko perheelle! Lavan valtaavat Tempo-lastenorkesterit, Metropolia Ammattikorkeakoulun soitonopettajaharjoittelijat, Vuorannan vastaanottokeskuksen lapset, Maria Baric Company ja Lastenkulttuurikeskus Musikantin soittajat sekä Pae -koulun orkesteri Virosta. Konsertissa esiintyy kaikkiaan 120 lasta. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

Esityspaikka: Helsingin Konservatorion konserttisali, Ruoholahdentori 6

Konserttiin valmistautumiseen kuuluu mm. musiikki-ja varjoteatterityöpajojen pitäminen Vuorannan vastaanottokeskuksen lapsille, jotka valmistavat konserttiin varjoteatterinäytelmän ja esiintyvät myös laulaen yhdessä Tempo-orkestereiden kanssa. Tempo-orkesterit harjoittelevat omilla kouluillaan kahdesti viikossa tulevaa esiintymistä varten.

Tempo Sistema Finland ry järjestää yhteistyössä paikallisten organisaatioiden kanssa maahanmuuttajatiheiden alueiden kouluissa tapahtuvaa lastenorkesteritoimintaa, esikuvanaan maailmankuulu venezuelalainen El Sistema -musiikkikasvatusmenetelmä. Tempo-toiminta sai alkunsa vuonna 2009 Vantaan musiikkiopistossa osana Kokonainen maailma lähiössä -hanketta, jonka tavoitteena oli vuorovaikutuksen lisääminen monitaustaisten lasten ja heidän perheidensä välillä. Tällä hetkellä Tempo-orkestereita on Vantaalla Kytöpuiston ja Länsimäen kouluissa ja Helsingissä Vesalan ja Jakomäen kouluissa.

Yhteistyössä ovat mukana Hakunilan kansainvälinen yhdistys, Vantaan musiikkiopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu. Konsertti toteutetaan Taiteen edistämiskeskuksen ja Alfred Kordelinin säätiön tuella.